Μάιο και φουλάρουν για το χειμώνα στα Φάρσαλα

Τη θετική συγκυρία της διεθνής πτώση των τιμών του πετρελαίου, εκμεταλλεύτηκαν αρκετοί πολίτες, μέσα στο Μάιο, σπεύδοντας στα πρατήρια καυσίμων να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, αν και δεν το είχαν άμεσα ανάγκη τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Συγκεκριμένα, η χαμηλότερη τιμή που καταγράφηκε σε πρατήρια των Φαρσάλων, έφτασε στα 72 λεπτά/λίτρο, ξεκινώντας τον Οκτώβριο από τα 1,05 λεπτά/λίτρο, ενώ η τιμή που πωλείται την δεδομένη χρονική στιγμή στα πρατήρια των Φαρσάλων, κινείται στα 76 λεπτά/ λίτρο. Όπως είναι λογικό, η ζήτηση είναι πρωτοφανής (και) στην Φαρσαλινή αγορά, αφού ξεπερνάει το 30% σε σχέση με την αντίστοιχη κατά την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, από τα μέσα Οκτώβρη.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η παράταση που είχε δώσει προ ημερών, το Υπουργείο Οικονομικών για την διάθεση πετρελαίου θέρμανσης λήγει την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου, ενώ οι τελευταίες παραγγελίες από τα πρατήρια προς τα διυλιστήρια, εκπνέουν σήμερα. Η νέα παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της αύξησης ζήτησης, ώστε να εξυπηρετηθούν ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές και να επωφεληθούν τη χαμηλή τιμή, για την επόμενη χρονιά.

Το συγκεκριμένο μέτρο ενίσχυσε την αγορά καυσίμων που είχαν “πληγεί” το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, λειτουργώντας ως προσωρινά αντιστάθμισμα σε αυτή την απώλεια εσόδων από τα πρατήρια, μείωση η οποία αναμένεται να μετακυλιστεί σύμφωνα με τους πρατηριούχους, το επόμενο φθινόπωρο με την έναρξη της νέας περιόδου για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία