Βορίδης σε Μπίζιου: Έρχονται αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους 

«Εντός των επόμενων ημερών θα εγκριθούν αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους που έπαθαν ζημιά κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα». Τη διαβεβαίωση αυτή έλαβε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, από τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, κατά την συνάντηση που είχαν οι δυο τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η συζήτηση των δυο πολιτικών ήταν εφ’ όλης της ύλης και η ατζέντα επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στους παραγωγούς και στους κτηνοτρόφους του νομού Λάρισας, με ιδιαίτερη αναφορά να γίνεται στις αποζημιώσεις των παραγωγών αχλαδιού, κερασιού και αμυγδάλου καθώς και των κτηνοτρόφων αμνοεριφίων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεριμνά εμπράκτως για τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο. Ευχαριστώ τον κ. Μάκη Βορίδη για την άψογη συνεργασία. Η ηγεσία του Υπουργείου έχει όραμα για τον πρωτογενή μας τομέα και το αποδεικνύει με διαρκή στήριξη και ενίσχυση αλλά με τις άμεσες παρεμβάσεις της στα προβλήματα των παραγωγών του νομού μας και όχι μόνο.

Τις επόμενες μέρες θα εγκριθούν οι αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους, ενώ θα εξεταστούν με προσοχή και όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες των αγροτών που έπαθαν ζημιές εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη τη δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της χώρας, ως βασικού άξονα εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας».