Τσιόδρας: Πρέπει να επιστρέψουν τα παιδιά του δημοτικού στα σχολεία – Τι είπε για όλες τις περιπτώσεις

Υπέρ του ανοίγματος των Δημοτικών Σχολείων είναι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Να επιστρέψουν τα παιδιά στα Δημοτικά με κανόνες υγιεινής, απόσταση, ασφάλεια. Την καλύτερη απόφαση για τα παιδιά θα την πάρουν οι οικογένειες» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο Υπουργείο ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία:

  • Ανισότητα στην εκπαίδευση για παιδιά οικογενειών που δεν διαβάζουν στο σπίτι
  • Κόστος σε χαμένη γνώση. Δεν έχει ευρέως αξιολογηθεί.
  • Επιπτώσεις στην πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών (άγχος, απομόνωση, εθισμός στο διαδίκτυο). Έχουμε παιδιά στα σπίτια χωρίς επαφή με συνομίληκους.
  • Οικονομικοί λόγοι που δεν είμαι σε θέση να αναλύσω. Το κόστος της μη παρακολούθησης θα είναι μεγαλύτερο για ένα παιδί με δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον.
  • Πρέπει να γνωρίζει ο γονιός τι θα κάνει το παιδί στο σπίτι, δηλαδή αν βγει στις πλατείες είναι εκτεθειμένο στον ιό.

«Το άνοιγμα των σχολείων για τα μικρά παιδιά είναι δίλημμα. Η δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει η καταλληλότερη για την επιστροφή των παιδιών στην καθημερινότητα που τους στερήσαμε» τόνισε. Η τελική απόφαση για το άνοιγμα των Δημοτικών θα παρθεί τη Δευτέρα.

Παράλληλα ανέφερε πως το κλείσιμο των σχολείων είχε επιδημιολογικό όφελος. «Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν πως είναι απολύτως ασφαλές τα παιδιά να επιστρέψουν. Υπάρχει αριθμός παιδιών που ενδέχεται να νοσήσουν βαριά, περιπτώσεις παιδιών που εμφανίζουν σύνδρομο. Το συμπέρασμα είναι πως θα συμβούν σπάνια και σαν Επιτροπή δεν θέλουμε να εστιάσουμε στα αρνητικά. Να γνωρίζετε πως κάποια από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την γρίπη. Η παρουσία του κορωνοϊού δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή» τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα.

Πηγή: ant1news.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!