Άλλοι πέρασαν το κατώφλι των εκκλησιών και άλλοι απ΄το προαύλιο

Μετά από σχεδόν δύο μήνες οι εκκλησίες των Φαρσάλων και των χωριών, άνοιξαν ξανά τις πύλες τους, και το πρωί της Κυριακής, οι πιστοί γέμισαν τους Ιερούς Ναούς.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Φαρσάλων την Αγία Παρασκευή, η προσέλευση δεν θύμιζε τίποτε, την εποχή προ κορονοϊού, με τους επιτρόπους να μετατρέπονται σε ταξιθέτες, τοποθετώντας τους πιστούς σε συγκεκριμένα σημεία του Ιερού Ναού, έτσι ώστε να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, και τα απολυμαντικά, οι μάσκες και οι αποστάσεις να αποτελούν μια νέα “προσωρινή” πραγματικότητα.

Πολλοί από τους πιστούς πέρασαν το κατώφλι της εκκλησίας, και άλλοι άναψαν ένα κερί, συνεχίζοντας να παρακολουθούν από το προαύλιο χώρο. Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθόρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εγκύκλιο που εξέδωσε και αναγνώστηκε χθες στους ναούς, η προσέλευση των πιστών στις κοινές λατρευτικές συναντήσεις γίνεται με βάση τους όρους που έθεσε η ειδική επιστημονική επιτροπή για την πανδημία του κορωνοϊού, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα, με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας – Θρησκευμάτων και Υγείας που θα ισχύσει έως και 5 Ιουνίου, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Έτσι, για παράδειγμα, σε έναν χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα είναι 30. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο αντίστοιχος μέγιστος αριθμός είναι 50.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!