Κοινό μέτωπο δήμου Φαρσάλων, Εμπορικού Συλλόγου και Επιμελητηρίου για την στήριξη της οικονομίας και την ανάπτυξη

Στην διαμόρφωση μίας κοινής γραμμής πλεύσης με στόχο την στήριξη της τοπικής αγοράς λόγω και της πανδημίας, στόχευσε η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλου και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων κ. Γιώργου Πιτσάβα.

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Φαρσάλων αποσκοπούσε στην αποτύπωση της τωρινής εικόνας της αγοράς από τους ίδιους τους εκπροσώπους της, αλλά και στη κατάθεση προτάσεων που θα μπορούσαν να συνδράμουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας στην επαρχία Φαρσάλων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Εσκίογλου ανέφερε αναλυτικά τα μέτρα οικονομικής ανακούφισης για τους πληγέντες επαγγελματίες, που έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, ενώ ακολούθησε μία συζήτηση που για περισσότερο από μιάμιση ώρα, έφερε στο τραπέζι του διαλόγου προτάσεις, σκέψεις και ιδέες που μπορούν να βελτιώσουν την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργήσει η σχεδόν δίμηνη καραντίνα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων όπως για παράδειγμα περαιτέρω οικονομικά μέτρα (εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο και είναι στις δυνατότητες του Δήμου), η ανάγκη εξεύρεσης περισσότερων θέσεων πάρκινγκ στο εμπορικό κέντρο των Φαρσάλων, αλλά και μεσοπρόθεσμων που επικεντρώθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας ενός επιχειρηματικού master plan για την ανάπτυξη της περιοχής, με τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένωνφορέων.

Υπό αυτό το πρίσμα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο – μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες – της διεξαγωγής ενός ειδικού συνεδρίου στα Φάρσαλα, όπου έγκριτοι επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών κλάδων θα συνδιαμορφώσουν τον οδικό χάρτη για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Εσκίογλου αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά θέματα υποδομής που αφορούν την περιοχή και σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξή της, που είναι η εκκίνηση του νέου δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων μετά την ευχάριστη εξέλιξη της ανάληψης του έργου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και η οριστική διευθέτηση του υδρευτικού η οποία έχει ανακοινωθεί επίσημα από τον ίδιο τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο το περασμένο Φθινόπωρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης έδειξαν οι συνομιλητές στην αναζήτηση πόρων χρηματοδότησης για την ανάδειξη περιοχών φυσικού κάλους όπως ο Ενιπέας.

Συμφωνήθηκε τέλος, οι επαφές μεταξύ των τριών πλευρών να αποκτήσουν τακτικότερο χαρακτήρα αλλά και να διευρυνθούν με άλλους εμπλεκόμενους φορείς.