Χαρδαλιάς: βαριές “καμπάνες” για κορονο-παραβάσεις σε οργανωμένες παραλίες

Πιστή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής στις 516 οργανωμένες παραλίες, που ανοίγουν το Σαββατοκύριακο,, ενόψει και του επερχόμενου καύσωνα, ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνοντας για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας

Ο υφυπουργός προειδοποίησε ότι οι Αρχές θα περιφρουρήσουν αυστηρά τις παραλίες με συνεχείς ελέγχους και ανακοίνωσε και τα πρόστιμα για παραλιακές επιχειρήσεις. Στην πρώτη παράβαση το πρόστιμο είναι  5-20.000 ευρώ και λουκέτο 30 ημερών. Στην δεύτερη παράβαση το πρόστιμο τριπλασιάζεται, όπως και ο χρόνος του λουκέτου.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, κυλικεία και καφέ μπαρ θα λειτουργούν σε καθεστώς take away και θα πωλούν μόνον συσκευασμένα προϊόντα. Απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ, το delivery καθώς και η ύπαρξη τραπεζοκαθισμάτων.

Οι ξαπλώστρες πρέπει να απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση ενώ δεν επιτρέπεται ομαδική άθληση των λουομένων, οι οποίοι δεν πρέπει να ξεπερνούν τον αριθμό 40 ανά 1000τμ και είναι υποχρεωτική η καταγραφή τους κατά την είσοδο στην παραλία.

Διευκρίνισε ότι η επιτρεπτή απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες είναι τα 4 μέτρα. Στα δύο μέτρα η απόσταση της ομπρέλας από την ξαπλώστρα.

Πηγή: ant1news.gr