Πλασματική η πρώτη μέρα στα σχολεία των Φαρσάλων από τους τελειόφοιτους

Σε υψηλά ποσοστά προσήλθαν χθες κατά την πρώτη ημέρα, οι τελειόφοιτοι μαθητές της Γ Λυκείου στις σχολικές μονάδες του Φαρσάλων. Οι μαθητές είχαν κληθεί από τις διευθύνσεις των σχολείων να προσέλθουν, κατά το ήμισυ την πρώτη ημέρα έναρξης των σχολικών μαθημάτων για τη Γ Λυκείου – αναλόγως με το επώνυμό τους – ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να προσέλθουν σήμερα.

Μπορεί η συμμετοχή των μαθητών που καταγράφηκε στην πόλη να κινείται σε υψηλά ποσοστά, είναι όμως πλασματική, και ο λόγος είναι ότι την Πέμπτη 14 Μαΐου εκπνέει επίσημα η προθεσμία που έχει δώσει το Υπουργείο Παιδείας, για την δήλωση – επιβεβαίωση της αίτησης, για την συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΛΑ για το 2020. Η ανωτέρω διαδικασία της δήλωσης συμμετοχής για τις πανελλαδικές είχε ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη 7 Μαΐου, ενώ όποιος δεν πραγματοποιήσει – επιβεβαιώσει την συγκεκριμένη δήλωση δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν την 15η Ιουνίου.

Επίσης, πολλοί από αυτούς δώσανε βεβαιώσεις από τους γονείς τους, ότι δεν θα παρακολουθήσουν το μάθημα, έχοντας το δικαίωμα να το πράξουν φέτος δηλώνοντας ότι στην οικία τους διαμένει κάποιος σε ευπαθή ομάδα. Παράδοση η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει τον κανόνα, ότι οι μαθητές της Γ’ λυκείου κάθε χρόνο τέτοια εποχή, χρησιμοποιούν τις απουσίες που έχουν κρατήσει κατά το διάστημα τους έτους και δεν πηγαίνουν στο σχολείο προκειμένου να αφοσιωθούν στο διάβασμα και στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Φέτος με τον κορονοϊό έρχεται να τους δικαιολογήσει, το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο την περαιτέρω ανάσχεση και προστασία από τον ιό.

*φωτο αρχειου