Καιρός: ζέστη και σκόνη την Δευτέρα

Για την Δευτέρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πιθανότητα τοπικών βροχών στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, νοτιάδες το μεσημέρι και το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών, όμως γρήγορα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από το μεσημέρι βαθμιαία 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί ι άνεμοι, 4-6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4-5 μποφόρ, από το μεσημέρι τοπικά 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις, τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα βόρεια 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη τιμής της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και αναμένεται να φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.