Καλοκαιρινός καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά ασθενείς, βαθμιαία νότιοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, ασθενείς, που θα γίνουν νοτιάδες μετά το μεσημέρι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, βαθμιαία νοτιάδες, 2-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ, βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις προς το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, τις βραδινές ώρες, κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς ανέμους και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-45 μποφόρ, στα νότια 4 με 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόεια, η ελάχιστη τιμής της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από το απόγευμα, στα δυτικά και νότια.

Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι βορειοδυτικοί, 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.