Υπ. Παιδείας: Νέες δωρεές 3.150 συσκευών φορητών υπολογιστών και τάμπλετ για τα σχολεία

Συνεχίζεται όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της χώρας, με νέα δωρεά 3.070 συσκευών τάμπλετ και 80 φορητών υπολογιστών, αξίας άνω των 645.000 ευρώ.

Η σημαντική αυτή δωρεά έρχεται να προστεθεί στις 15.200 συσκευές τάμπλετ και 2.200 φορητούς υπολογιστές, συνολικής αξίας 2,48 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν δωρίσει ιδιωτικοί φορείς, επιπλέον του τεχνολογικού εξοπλισμού που έχει ήδη διοχετευθεί στα σχολεία μας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και του πρόσθετου που δρομολογείται μέσω ΕΣΠΑ.

Ο εν λόγω εξοπλισμός, που είναι καθ’ οδόν για σχολικές μονάδες, κυρίως πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα αποτελεί περιουσία των σχολείων και θα διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, και κυρίως για να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Ο ακριβής αριθμός των συσκευών ανά σχολείο καθορίζεται με βάση το ύψος των δωρεών, το μαθητικό πληθυσμό και τον υφιστάμενο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.