Ο καιρός της Τετάρτης

Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Τετάρτη, στα βόρεια, από το μεσημέρι αναμένονται βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν και την κεντρική χώρα. Στα υπόλοιπα τμήματα της επικράτειας, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 4 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, από το απόγευμα βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και τη νύχτα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, ενισχυόμενοι τη νύχτα σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη τιμή της).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται στα βόρεια λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Αργά τη νύχτα στα βόρεια, οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι, στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, σταδιακά στην Θεσσαλία και τις Σποράδες, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα στην Στερεά και την Εύβοια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.  

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται, στα βόρεια, λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Στα βόρεια θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, με τάση ενίσχυσης. Στα νότια, θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο και στη νότια νησιωτική χώρα, δε τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.