Καιρός: συννεφιά, τοπικές μπόρες και ισχυροί άνεμοι την Τρίτη

Την Τρίτη, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα αναμένονται τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, το απόγευμα νοτιάδες, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Στην Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη τιμή της).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, Από το μεσημέρι, οι άνεμοι θα γίνουν νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση, δε στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία, στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται συννεφιά, από τις προμεσημβρινές ώρες και βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν τη νύχτα. Στην Ήπειρο, στο βόρειο Ιόνιο, στη Θεσσαλία, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες.

Στο νότιο Ιόνιο, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο, αναμένονται το πρωί λίγες νεφώσεις και από το απόγευμα αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές. Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Πηγή: ant1news.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!