Ο καιρός της Κυριακής

Την Κυριακή, στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και, κυρίως τις πρωινές ώρες, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη -και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά- θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειότερα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα νότια και δυτικά πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκηπροβλέπονται: στα ανατολικά, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και για τις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία βορειοδυτικοί. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, όπου κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησοαναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και -κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες- θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές ώρες, στα ορεινά της Κρήτης. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 16 έως τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, προβλέπεται: στα βόρεια να επικρατήσουν νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, τις πρώτες πρωινές ώρες. Στα νότια αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι. Στα βόρεια, θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα
Στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, δε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως της κεντρικής χώρας. Την νύχτα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Την νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.?

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!