Ο καιρός της Τετάρτης

Την Τετάρτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές, κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, δυτικοί από το μεσημέρι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μικρής διάρκειας καταιγίδες. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, μετά το μεσημέρι νοτιάδες, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και κυρίως στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-4 μποφόρ, από το μεσημέρι – απόγευμα θα είναι νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Θα πνέουν αρχικά ασθενείς άνεμοι, από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους από το μεσημέρι πιο πυκνές. Στα βόρεια θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά, στα νότια, στην ανατολική νησιωτική χώρα, στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη, την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά, μέχρι το απόγευμα και με σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα βόρεια, 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.