Aπό το επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται το σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας

Aπό το επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται το σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας  

Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την επιστροφή στην καθημερινότητα, περιλαμβάνει επτά στάδια. Η επανεκκίνηση της οικονομίας θα γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, καθώς για κάθε κλάδο που ανοίγει, θα ισχύουν και συγκεκριμένα μέτρα. 

Στο 1ο στάδιο που θα ισχύει από 4 Μαΐου, θα λειτουργήσουν οι κάτωθι επιχειρήσεις που διαθέτουν τους συγκεκριμένους ΚΑΔ : 

47.41 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων  υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.42 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.61 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.62 Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.64 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.76 Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα

71.20 Τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις (ΚΤΕΟ)

96.02 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής

96.04 Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία

96.09.19.08 Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων

 Λιανικό εμπόριο ακουστικών βαρηκοΐας και λιανικό εμπόριο οπτικών ειδών (υπάγεται στο γενικό ΚΑΔ 47.78)

Επιπλέον απελευθερώνονται οι μετακινήσεις για τους κλάδους των λαϊκών αγορών που εμπεριέχουν μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια.

Στο δεύτερο στάδιο,  στις 11 Μαΐου επανεκκινούν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου με τους ίδιους κανόνες. Επανέρχονται στις λαϊκές τα βιομηχανικά είδη και επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών, με μάσκες και γάντια.
Στο τρίτο στάδιο στις 15 Μαΐου, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι ενώ δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις. Επίσης επαναλειτουργούν τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών χωρίς να παρέχονται υπηρεσίες σε καθήμενους.
Στο τέταρτο στάδιο, την 1η Ιουνίου, επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια και καφέ σε εξωτερικούς χώρους με απόσταση 2 μέτρων και 4 ατόμων ανά τραπέζι. Στο πέμπτο στάδιο που θα προσδιοριστεί τον Ιούνιο επανεκκινούν  τα θερινά σινεμά με 1,5 μ απόσταση μεταξύ των θεατών ανά σειρά και πληρότητα έως 60%. Επίσης επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, με όρους αντίστοιχους των καφέ και των εστιατορίων.

 Στο έκτο στάδιο επαναλειτουργούν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους, με τους ίδιους κανόνες απόστασης.

Στο έβδομο στάδιο επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, επιχειρήσεις διασκέδασης, καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αναλυτικά τα στάδια λειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς και οι ειδικές συνθήκες (ιδιαίτερα μέτρα τήρησης αποστάσεων & ελάχιστων χώρων) που θα λειτουργούν, στο παρακάτω link της ιστοσελίδας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων

http://www.mindev.gov.gr/wp-content/uploads/2020/04/Covid-19-%CE%A5%CE%A0%CE%91%CE%9D-FINAL-1.pdf