Ο καιρός της Τρίτης

Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα και που θα βελτιωθεί ο καιρός. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Τρίτη, στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές. γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες αναμένονται τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους στα γύρω ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, μετά το μεσημέρι νοτιάδες, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας στα ορεινά, κυρίως της Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες αναμένονται τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 02-03 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, πιθανώς και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη, στην δυτική Ελλάδα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνές, με τοπικούς όμβρους από τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, που στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από το μεσημέρι κατά τόπους θα πυκνώσουν και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια πελάγη θα πνέουν δυτικοί, έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.