ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δημοσίευσε βίντεο με «άγνωστα εναέρια φαινόμενα»

Tη Δευτέρα 27/4, το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα τρία βίντεο του Ναυτικού, τα οποία κυκλοφορούσαν εδώ και χρόνια αλλά χωρίς να υπάρξει επίσημο σχόλιο καθώς έχουν χαρακτηριστεί ως «απόρρητα» και τα οποία πιθανώς να απεικονίζουν «ιπτάμενα φαινόμενα άγνωστης ταυτότητας».

Όπως αναφέρει το CBS, το ένα από τα βίντεο δείχνει ένα περιστατικό που συνέβη το 2004 ενώ τα άλλα δύο κατεγράφησαν τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας. Τα βίντεο δημοσιοποιήθηκαν έπειτα από διαρροές απόρρητου υλικού το 2007 και το 2017, αφού είχε προηγηθεί η επικύρωσή τους ως «έγκυρων» από το Ναυτικό.

«Μετά από ενδελεχή ανάλυση του υλικού, το υπουργείο αποφάσισε ότι η επίσημη δημοσιοποίηση των απόρρητων βίντεο δεν αποκαλύπτει ευαίσθητες δυνατότητες ή συστήματα άμυνας και δεν συνδέεται με μεταγενέστερες έρευνες για εισβολές στον στρατιωτικό εναέριο χώρο από μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα», σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Sue Gough.

Όπως εξήγησε η ίδια, το υπουργείο αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα βίντεο ώστε να σταματήσει η παραφιλολογία για το αν είναι αληθινό το υλικό ή κατασκευασμένο, όπως επίσης και για το αν υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που είχε ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. «Τα ιπτάμενα φαινόμενα που παρατηρούνται στα βίντεο εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως “άγνωστης ταυτότητας”», κατέληξε.

Πηγή: ethnos.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!