Στις έξι το απόγευμα της Τρίτης το διάγγελμα Μητσοτάκη

«Σκοπός δεν είναι να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας αλλά να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ελήφθησαν τα μέτρα περιορισμού τα οποία θα αρχίσουν να χαλαρώνουν σταδιακά από τις 4 Μαϊου.

«Ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη μετάβαση στη νέα κανονικότητα. Τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά ώστε να αξιολογείται η αποτελεσματικότητα», είπε ο κ. Πέτσας και συμπλήρωσε ότι «αρχικά θα ανοίξουν κομμμωτήρια και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, στη συνέχεια οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις εστίασης».

«Ανοιχτές θα είναι οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα στάδια. Οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.Θα ακολουθήσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες, αρχικά 12μηνης διάρκειας», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διευκρίνισε ότι «το σχέδιο θα ανακοινωθεί αύριο στις έξι από τον πρωθυπουργό, ενώ οι λεπτομέρειες θα εξειδικευτούν στη συνέχεια από τους αρμόδιους υπουργούς».

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι «οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων».

Πηγή: kathimerini.gr