Ανακοίνωση για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Φαρσάλων

Την Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 η Λαϊκή Αγορά Φαρσάλων θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα οριζόμενα της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 23451/7-4-2020 (Β΄1210) «Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας και κανόνες λειτουργίας κλάδων λαϊκών αγορών της παρ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α΄ 171), για το χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση της παρούσας έως και τις 30.4.2020 για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», ως ακολούθως: 

α) με τη συμμετοχή των πωλητών που δραστηριοποιούνται σ΄αυτήν σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (επαγγελματίες και παραγωγοί),

β) με ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα. Ως εκ τούτου, οι θέσεις που καταλάμβαναν οι πωλητές στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς δεν ισχύουν και η τοποθέτηση των πάγκων των πωλητών θα γίνει καθ΄υπόδειξη του αρμόδιου υπάλληλου του Δήμου,

γ) με την απαγόρευση συμμετοχής των πωλητών βιομηχανικών ειδών της κατηγορίας Ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 17 του Ν. 4497/2017 (όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, λευκά είδη κ.λπ.) εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας. 

Συστήνεται στους πωλητές να φορούν κατά τις συναλλαγές τους και καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της λαϊκής αγοράς υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης και να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό. Επίσης, να τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό καθαριότητας και ιδιαίτερα με το πέρας της λαϊκής να συγκεντρώνουν το σύνολο των απορριμμάτων σε κλειστές σακούλες ή κουτιά.

Επίσης, συστήνεται στους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, να αποφεύγουν το συνωστισμό ειδικά στις ώρες αιχμής της Λαϊκής Αγοράς, καθώς και να τηρούν τις οδηγίες για την κυκλοφορία και τη μετακίνησή τους, που έχει εκδώσει το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Επισήμανση: Οι πίνακες των συμμετεχόντων πωλητών για τη Λαϊκή Αγορά της Τρίτης θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου www.farsala.gr (στη διαδρομή ανακοινώσεις). 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου στα τηλέφωνα 24913 50113, 133 ή με μήνυμα στη διεύθυνση v.balabani@dimosfarsalon.gr.

O Αντιδήμαρχος Φαρσάλων

Σταύρος Κουκουλιός