Ο καιρός της Κυριακής

Που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Από ποιες διευθύνσεις και με πόση ένταση θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στα νότια, την Κυριακή αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν από τα νοτιοδυτικά, με πιθανότητα ασθενών βροχών στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται αραιές νεφώσεις,  κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα δυτικά και τα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, γρήγορα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικά θα είναι πιο πυκνές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, που από το απόγευμα θα γίνουν νοτιάδες, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τιμή της θα ειναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο:στα βόρεια αναμένονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Στα νότια αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη αναμένεται η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 02-03 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς και στα νότια θα φτάσουν τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό στην Κρήτη να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά θα πυκνώσουν.  Στα βόρεια θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια, θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και σε Μακεδονία και Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.