Κεραμέως: Πιθανή παράταση σχολικού έτους και έναρξη του νέου νωρίτερα

Προς παράταση της σχολικής χρονιάς και την έναρξη του νέου σχολικού έτους νωρίτερα φαίνεται πως προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας, όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο OPEN, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι πως σε περίπτωση που αποφασιστεί τελικώς η παράταση της σχολικής χρονιάς αυτό δεν θα ξεπεράσει το τέλος Ιουνίου. Μάλιστα, όπως είπε η ίδια, έχει ζητηθεί από το Ινστιτούτο Παιδείας να δοθούν κατευθύνσεις για την «απολύτως αναγκαία ύλη που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές για να προαχθούν στην επόμενη τάξη».

Τόνισε δε, πως υπάρχει «μέριμνα για επαναληπτικές (σ.σ. πανελλήνιες εξετάσεις) τον Σεπτέμβριο» σε περίπτωση που κάποιο παιδί νοσήσει από κορωνοϊό.

Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως απάντησε πως δεν πρέπει να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα οι φοιτητές καθώς η εξ αποστάσεως εκπαίδευση «αποδίδει εξαιρετικά».

«Το 96% καλύπτεται, δεν καλύπτονται τα κλινικά εργαστήρια. Βασική μας προτεραιότητα είναι τα κλινικά εργαστήρια καθώς και το πώς και πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις εξαμήνου» τόνισε η κ. Κεραμέως.
Ερωτηθείσα για φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, η κ. Κεραμέως παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ενώ αναφορικά με τα ξενόγλωσσα πτυχία είπε πως «έχουν γίνει ήδη ανακοινώσεις από τους ίδιους τους οργανισμούς».

Η υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα σχολικά λεωφορεία, τα ενοίκια των φοιτητών, τα χρήματα που έχουν δοθεί για εκδρομές, τα ιδιωτικά δίδακτρα κι όλα τα θέματα που αφορούν στο σύστημα της εκπαίδευσης.

Πηγή: cnn.gr