Κέλλας: «Αναγνωρίζουμε τυχόν αστοχίες και τις διορθώνουμε»

«Η Κυβέρνηση διέθεσε πολλά χρήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης ανάλογα με τις δυνατότητες της χώρας, ενώ πήρε από νωρίς μέτρα, τα οποία είναι μεν οικονομικά επώδυνα αλλά, επειδή λήφθηκαν έγκαιρα, σώθηκαν ζωές και τα κρούσματα κρατήθηκαν τόσο χαμηλά, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να καταστεί πρότυπο στον κόσμο σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας.» 

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» και τον Γιώργο Σιαδήμα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ.

Το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης και το «κίνημα της γραβάτας»

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, ανέφερε ότι επρόκειτο για μια αστοχία, η οποία αναγνωρίστηκε και διορθώθηκε με τη χορήγηση – χωρίς προϋποθέσεις – του ποσού των 600 ευρώ στους επιστήμονες με παρέμβαση του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως «η Κυβέρνηση βάζει τη λογική υπεράνω οποιωνδήποτε πολιτικών πράξεων». Συγχρόνως, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν κυβέρνηση, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου «Κατρούγκαλου», χαρακτήριζε περιπαικτικά τους επιστήμονες και δικαιούχους του προγράμματος ως «κίνημα της γραβάτας», ενώ τώρα δείχνει όψιμο ενδιαφέρον για αυτούς προκειμένου να ασκήσει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.    

Στοίχημα η επανεκκίνηση της οικονομίας

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους οικονομικά ασθενέστερους και τους μακροχρόνια ανέργους. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι, «μετά την αντιμετώπιση του κορονοϊού, το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας», κάνοντας ειδική αναφορά στην κρισιμότητα των επιδόσεων του τουρισμού, ο οποίος συνιστά σημαντική πηγή του εθνικού εισοδήματος. 

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα της εκπομπής εδώ: