Ανοιξιάτικο Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για το Σάββατο. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς, στα νοτιοανατολικά 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-3 μποφόρ, που από το απόγευμα θα γίνουν νοτιάδες, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησοαναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά, κυρίως της Πελοποννήσου, τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες αναμένονται τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί, έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 02-03 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ, τοπικά βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 05 έως τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια, θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, προβλέπεται στα κεντρικά και βόρεια, γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, γρήγορα όμως από τα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και μόνο τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.