Στέλλα Μπίζιου: «Voucher υποκρισίας» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, με αφορμή την υπόθεση της κατάρτισης των επιστημόνων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνησή μας διαχειρίζεται την πρωτοφανή κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού με τέτοιον τρόπο, αναγκάζοντας το σύνολο σχεδόν του ξένου τύπου να ασχοληθεί με τη χώρα μας θετικά, μετά από πάρα πολύ καιρό. Οι κυβερνητικοί χειρισμοί δεν έχουν κρατήσει απλώς τον δείκτη της θανάσιμης καμπύλης σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, αλλά ταυτόχρονα, έχουν χτίσει ένα δυνατό δίχτυ ασφάλειας για όλους τους Έλληνες πολίτες που αναγκάστηκαν να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που η αξιωματική αντιπολίτευση, στον έναν μήνα αντιμετώπισης της κρίσης, στάθηκε μόνο στην υπόθεση της επαγγελματικής κατάρτισης που αφορούσε τους επιστήμονες, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, το μόνο που βλέπαμε ήταν δηλώσεις στελεχών της, με τις οποίες είτε λίγο είτε πολύ «ευχόντουσαν» να είχαμε την τύχη της Ιταλίας ή της Ισπανίας.

Τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση των vouchers είναι γνωστά. Γνωστή είναι και η απόφαση του Πρωθυπουργού να βάλει τέλος όταν διαπιστώθηκε ότι το πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται στην φιλοσοφία και τα στάνταρτ της κυβέρνησης. Η συνετή διακυβέρνηση σημαίνει και αναγνώριση των λαθών και αστοχιών, ώστε να διορθώνονται εγκαίρως.

Ενώ λοιπόν όλα τα παραπάνω είναι πλέον γνωστά, αυτό που αποσιωπάται εντέχνως από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης, μόλις πριν λίγους μήνες δηλαδή, κυριαρχούσαν οι καταγγελίες της τότε ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας κας Δήμητρας Χαλικιά, η οποία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά την άγρια κόντρα εξαιτίας των καταγγελιών εναντίον της τότε αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κας Ράνιας Αντωνοπούλου, για «απευθείας αναθέσεις με αυτεπιστασία προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων και προκλητική εύνοια στα μεγάλα ΚΕΚ και φωτογραφικούς διαγωνισμούς».

Αποσιωπάται επίσης η διαχείριση της λαλίστατης σήμερα κας Αχτσιόγλου, η οποία μοίραζε εκατοντάδες εκατομμύρια με καθεστώς αδιαφάνειας και με στόχο την προικοδότηση των «φίλιων δυνάμεων».

Ο ελληνικός λαός βλέπει, κρίνει και συγκρίνει. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν διεκδικεί το αλάθητο, ειδικά σε περιπτώσεις τόσο σοβαρών κρίσεων. Διεκδικεί όμως καθημερινά το δικαίωμα στην προσπάθεια για να βγει η Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο αλώβητη από αυτό τον κυκεώνα. Τα «voucher υποκρισίας» που ανήκουν δικαιωματικά στον ΣΥΡΙΖΑ του επιτρέπουν την ανέξοδη επιστροφή του στο παρελθόν του λαϊκισμού και της πολιτικής εξαπάτησης.