Καιρός: βοριάδες και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Ο καιρός την Παρασκευή θα είναι γενικά αίθριος. Μόνο στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-3 μποφόρ. που από τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα θα στραφούν σε νότιου, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το μηδέν έως τους 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησοαναμένεται γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 02-04 βαθμούς χαμηλότερα.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις κυρίως στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια έως 16-18 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια, με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο
Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα βορειοδυτικά, τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, προβλέπεται στα κεντρικά και βόρεια, γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, γρήγορα όμως από τα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: ant1news.gr