Πέτσας: “Δεν υπάρχει επιλογή sms για επίσκεψη σε γείτονα, φίλο ή συγγενή”

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε μέσω συνέντευξής του την Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό “Open” στην εφαρμογή των μέτρων και δη στον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, ενόψει Πάσχα, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει επιλογή sms επίσκεψης σε συγγενή.

Υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να πετάξει ο κόσμος ό,τι με τόσο κόπο κέρδισε το τελευταίο διάστημα όπου ακολούθησε τα μέτρα, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε ότι θα παρθεί από την πλευρά της κυβέρνησης όποιο μέτρο χρειαστεί για την ορθή αντιμετώπιση του κορονοϊού.

“Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε θα υπάρξει στο μέλλον πεδίο στο έντυπο της μετακίνησης που να προβλέπει “επισκέπτομαι τον γείτονα, τον φίλο ή τον συγγενή”.

Για αυτό μένω στο σπίτι μου ή ακολουθώ μία από τις έξι επιλογές που υπάρχει στο έντυπο όταν χρειάζεται να μετακινηθώ και δεν μπορώ να κάνω με ηλεκτρονικό τρόπο κάποια από τις συγκεκριμένες μετακινήσεις που προβλέπονται εκεί.

Επομένως μένω στο σπίτι αυτές τις ημέρες, προσπαθώ να διαφυλάξω αυτό που κέρδισα με τόσο κόπο τις προηγούμενες εβδομάδες και να μπορέσουμε στο τέλος του Απρίλη να δούμε ένα σχέδιο που θα ξεδιπλωθεί, μίας σταδιακής, μακρόσυρτης επανόδου προς την πραγματικότητα.

Οι Έλληνες έχουν ανταποκριθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, η συντριπτική πλειονότητα εφάρμοσε τα μέτρα και αυτό πιστεύουμε θα κάνει και τώρα.

Επαφίεται σε εμάς να μείνουμε στο σπίτι μας, να ακολουθήσουμε τα μέτρα για να μπορέσουμε και θα έχουμε όλο το χρόνο γιορτάσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα το επόμενο διάστημα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ σε ερώτημα για το αν εξετάζεται το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα λόγω αργίας, είπε:

“Εξετάζουμε να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί. Η ευθύνη να κυβερνά κανείς είναι πολύ σημαντική και πρέπει να παίρνει σημαντικές αποφάσεις, ιδίως όταν πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας και αυτό θα κάνουμε και τώρα αν χρειαστεί.

Δεν αποκλείω τίποτα, όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι για να κάνουμε αυτό που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί αν δούμε να ξεφεύγει το πράγμα.

Αυτό που έχει σημασία είναι μόνοι μας, όλοι μας να καταλάβουμε πόσο σημασία έχει να τηρήσουμε αυτά τα μέτρα σε αυτές τις λιγότερες από δύο εβδομάδες που έχουν απομείνει μέχρι τη λήξη των περιοριστικών μέτρων ώστε το σχέδιο που έχουμε να αρχίσει να ξεδιπλώνεται από τις αρχές Μαΐου.

Εμείς αυτές τις ημέρες θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εφαρμοστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα περιοριστικά μέτρα”.

Πηγή: news247.gr