Κορωνοϊός: Προς επέκταση των οικονομικών μέτρων έως Μάιο – Ιούνιο

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έκαναν σήμερα, Σάββατο, λόγο για επέκταση των οικονομικών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να δώσει «ανάσα» σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα για την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως παρατείνεται έως και τις 27 Απριλίου το «λουκέτο» στα εμπορικά καταστήματα. Όσον αφορά στην ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων, όλα θα κριθούν από την εικόνα του… Πάσχα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε επανάληψη των οικονομικών μέτρων και τον Μάιο, σημειώνοντας, παράλληλα, πως το πακέτο μπορεί να είναι και διευρυμένο.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος είναι να επαναληφθεί μια ακόμη φορά και η «επιστρεπτέα προκαταβολή» είπε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ. Σημειώνεται ότι, έως το βράδυ της Πέμπτης είχαν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο συγκεκριμένο 54.360 επιχειρήσεις.

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες που δεν έχουν πληγεί τα εισοδήματά τους από την πανδημία να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, λέγοντας ότι «πρέπει να τηρήσουμε ως χώρα την κουλτούρα πληρωμών».

Ανέφερε επίσης, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ένα κομμάτι φορολογουμένων ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις τους τον Μάρτιο και τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Τέλος προανήγγειλε εκ νέου την ανακοίνωση εντός του Απριλίου στοχευμένων κλαδικών πολιτικών, οι οποίες θα αφορούν στις τουριστικές επιχειρήσεις, στην ενέργεια, στην ακτοπλοΐα, στις μεταφορές και στον πρωτογενή τομέα.

Για επέκταση των μέτρων τον Μάιο αλλά και τον Ιούνιο, σε περίπτωση που συνεχιστεί η κρίση, έκανε λόγο σε τηλεοπτική του συνέντευξη και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος, παράλληλα, αναφέρθηκε στην πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Έως και την Παρασκευή, είχαν υποβάλλει αίτηση περίπου 730.000 εργαζόμενοι και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μπορεί να ξεπεράσουν τις 800.000, είπε.

Το επίδομα θα πληρωθεί στις 15 και στις 16 Απριλίου και γίνεται προσπάθεια, σημείωσε, να τηρηθούν οι ημερομηνίες.

Πηγή: cnn.gr