Κέλλας: «Η Κυβέρνηση στηρίζει επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους»

«Τέλος καλό, όλα καλά! Είμαι πολύ καλά στην υγεία μου και αισθάνομαι αρκετά δυνατός! Εύχομαι σε όλο τον κόσμο, που βρίσκεται στα νοσοκομεία όχι μόνο για τον κορονοϊό αλλά γενικότερα, υγεία και ταχεία αποκατάσταση! Το σύνθημα “παραμένουμε σπίτι, για να είμαστε και αύριο όλοι μαζί” είναι σε ισχύ».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με τη μάχη και τη νίκη του απέναντι στον φονικό ιό,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος «Θέμα 104.6 FM» και τους Βασίλη Γούλα και Ελένη Γκρήγκοβιτς.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, επεσήμανε:

«Πρόκειται για μία συνοικία, που βρίσκεται στον αστικό ιστό της Λάρισας, με ιδιαιτερότητες ως προς τη φύλαξή της, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της είναι Ρομά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η κατάσταση θα μπορούσε να είχε προληφθεί, αλλά κανείς δεν επενέβη νωρίτερα λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των Ρομά.

Μετά την παρέμβαση των κυρίων Τσιόδρα και Χαρδαλιά υπήρξε καταρχήν μία συνεννόηση και η περιοχή τέθηκε σε καραντίνα. Είναι ευχάριστο και παρήγορο ότι μετά τα πρώτα τεστ, που βγήκαν θετικά στον ιό, τα υπόλοιπα είναι στην πλειοψηφία τους αρνητικά».

Επιπλέον, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. αναφέρθηκε στη δομή μεταναστών του Κουτσόχερου, σημειώνοντας:

«Η περιοχή αυτή αποκλείστηκε και ίσως έπρεπε να γίνει νωρίτερα».

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας, κληθείς να εκτιμήσει τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, συναρτήσει του κυβερνητικού σχεδιασμού στήριξης της οικονομίας, υπογράμμισε:

«Η Κυβέρνηση προωθεί την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., των οικονομικά αδύναμων και των επιχειρήσεων, αλλά δεν είμαστε σε θέση, ακόμη, να προβλέψουμε με ακρίβεια το τέλος αυτής της δοκιμασίας.

Απ’ ό,τι φαίνεται η καμπύλη των κρουσμάτων έχει επιπεδωθεί. Σύμφωνα με τα στατιστικά των επιδημιολόγων είμαστε στην αρχή του τέλους, αλλά αυτό προϋποθέτει να μην υπάρξει χαλάρωση το Πάσχα, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έκρηξη του φαινομένου. Από τις αρχές Μαΐου θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Συγχρόνως, είμαστε σε αναμονή για την εύρεση του φαρμάκου, το οποίο θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ιού. Για τον λόγο αυτό, τα μέτρα ενίσχυσης λαμβάνονται σταδιακά. Έως τώρα η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων, στο οποίο μπορεί να υπάρξουν κάποιες αδικίες λόγω της πολυπλοκότητας των Κ.Α.Δ., ενώ ετοιμάζει και δεύτερο σχέδιο για το προσεχές διάστημα.

Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορούμε να εξαντλήσουμε όλα τα χρηματικά αποθέματα τώρα, διότι δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει.

Η απόφαση του Eurogroup θα μπορούσε να είναι καλύτερη, όμως εξασφαλίσαμε τρόπους χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, των ελληνικών ομολόγων που γίνονται δεκτά από την ΕΚΤ με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμη φθηνή χρηματοδότηση (waiver) και έχουμε στη διάθεσή μας την προληπτική πιστοληπτική γραμμή στήριξης.  Επίσης, θα αντλήσουμε πόρους κι από τα 200 δις για υγειονομικές δαπάνες, που προέρχονται από τα 500 δις που θα διαθέσει συνολικά η ΕΕ, ενώ αναμένεται ότι θα ακολουθήσει και δεύτερο πακέτο στήριξης».

Τέλος, ο κ. Κέλλας κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό Βαρουφάκη στην Αίγινα, απαντώντας: «Πρόκειται για προκλητική συμπεριφορά, αλλά είναι πταίσμα συγκριτικά με τις αυταπάτες και τις δημιουργικές ασάφειες, που πρόβαλλε, όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών, οδηγώντας την οικονομία στην ύφεση. Επειδή έρχεται Πάσχα, ας του το συγχωρήσουμε».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: https://youtu.be/Emegxcjfwb0