Φάρσαλα: Οι απατεώνες…χτυπούν πάντα δύο φορές

Μπορεί ο κορονοϊός να έχει εισβάλει στις ζωές και να έχει μονοπωλήσει την επικαιρότητα, αυτό όμως δεν σταματά τους επίδοξους απατεώνες να συνεχίζουν ανενόχλητοι την παράνομη και παραβατική δράση τους, προσπαθώντας να εξαπατήσουν πολίτες επιχειρηματίες – όσους δουλεύουν ακόμα και δεν έχουν κλείσει – μέσω τηλεφώνου, παριστάνοντας…κάποιο γνωστό της πόλης.

Συγκεκριμένα, τέσσερις μήνες ακριβώς μετά, οι απατεώνες του είδους επέστρεψαν στην επαρχία Φαρσάλων, αυτή την φορά ισχυριζόμενοι το όνομα κάποιου φαρμακοποιού της πόλης, και προσπάθησαν να εξαπατήσουν πρατηριούχους καυσίμων, παραγγέλνοντας με το όνομά του π.χ. 300 ευρώ καυσίμου και ζητώντας να καταθέσουν τα χρήματα μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Το κόλπο γνωστό, επιστρέφουν και ζητούν από το επίδοξο θύμα (στην συγκεκριμένη περίπτωση τον πρατηριούχο) να καταβάλει την διαφορά της λάθος κατάθεσης επιστρέφοντας την, λέγοντας ότι αντί για το συγκεκριμένο ποσό των 300 ευρώ κατέθεσαν…κατά λάθος 3.000 ευρώ, το οποίο όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε”, το κύκλωμα συνέχισε την παράνομη και παραβατική δράση του  και σε άλλους πρατηριούχους της πόλης την παράνομη δράση του, ωστόσο οι επίδοξοι απατεώνες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό. Για την καλοστημένη απάτη και δράση έχει ενημερωθεί το Α.Τ. Φαρσάλων, το οποίο διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία