Διεκόπη η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup

Διεκόπη, μετά από 16 ώρες συζητήσεων, η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, στην οποία αναζητείτο συμφωνία όσον αφορά το πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Μάριο Σεντένο, γνωστοποίησε ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία, παρά το ότι οι διαπραγματεύσεις του Eurogroup συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

“Ήρθαμε κοντά σε μια συμφωνία, αλλά δεν καταλήξαμε ακόμη”, αναφέρει σε μήνυμα του στο Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο. Ο ίδιος προσθέτει ότι οι εργασίες του Eurogroup θα συνεχιστούν αύριο, Πέμπτη. “Στόχοι μου παραμένουν: ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας της ΕΕ απέναντι στις επιπτώσεις του κορονοϊού, για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και οι χώρες, καθώς και η δέσμευση σε ένα μεγάλο σχέδιο ανάκαμψης”.

Παρότι οι συνομιλίες κράτησαν όλη τη νύχτα, οι χώρες του βορρά συνέχισαν να διαφωνούν με αυτές του νότου, που ζητούν να γίνει χρηματοοικονομική προσπάθεια χωρίς προηγούμενο. Η βιντεοδιάσκεψη, που άρχισε χθες Τρίτη στις 17:30 (ώρα Ελλάδας), συνεχίστηκε με παράλληλες επαφές σε μικρότερες ομάδες, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία προς το παρόν. Δεν μπορώ να θεωρήσω δεδομένο ότι θα υπάρξει συμφωνία», συνόψισε ευρωπαϊκή πηγή νωρίτερα σήμερα το πρωί μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.