Μήνυμα στον καφέ των Φαρσαλινών με φόντο την αλληλεγγύη

Τρόπους να περάσει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στους Φαρσαλινούς πολίτες, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, σκέφτηκε και έκανε πράξη ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Φαρσάλων, στα πλαίσια της ανοιχτής αιμοδοσίας που έχει προγραμματιστεί την προσεχή Πέμπτη 9 Απριλίου στην πλατεία δημαρχείου.

Συγκεκριμένα, προχώρησε σε μια διαδικασία αφύπνισης της Φαρσαλινής κοινωνίας μέσα από μια καθημερινή τους συνήθεια  – την οποία είχε δοκιμάσει και στο παρελθόν – με αυτοκόλλητα σε ποτηράκια του καφέ, σε συνεργασία με τα καφέ της πόλης, που αναγράφουν, εκτός από την ημερομηνία διεξαγωγής της αιμοδοσίας, και το μήνυμα “Τολμάμε στηρίζουμε δίνουμε αίμα”.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη από τις 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ., όπως κάθε χρόνο πριν το Πάσχα, στην πλατεία Δημαρχείου σε κατάλληλο διαμορφωμένο χώρο. Ο σύλλογος με πρώτο μέλημά του, την ασφάλεια των αιμοδοτών σε συνεννόηση με την αιμοδοσία του Γ.Ν.Λάρισας, έχει φροντίσει να λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (απολύμανση χώρου, αντισηπτικά, χρόνο προσέλευσης αιμοδοτών, αποστάσεις αιμοδοτών).

“Οι ελλείψεις στα αποθέματα αίματος μεγάλες, οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ακόμα και στον καιρό της πανδημίας. Στηρίζουμε την εθελοντική αιμοδοσία, στεκόμαστε αρωγοί στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας, συνεχίζουμε τον αγώνα για επάρκεια εθελοντικού αίματος” αναφέρει σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.