Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση Θεσσαλικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων-

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι:

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με τον Ιταλικό φορέα Jo Consulting, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου ΙΝΝovaSouth, πρόγραμμα Ορίζοντας 2020,προκηρύσσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία.

Βασικός στόχος της πρόσκλησης είναι η βελτίωση της επιχειρηματικής κουλτούρας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Νότια Ευρώπη και, ταυτόχρονα, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας αυτών των επιχειρήσεων μέσα από την εφαρμογή και υλοποίηση διάφορων καινοτόμων πρακτικών στον χώρο εργασίας.

Η αίτηση χρηματοδότησης που δύνανται να υποβάλλουν οι υποψήφιες για χρηματοδότηση επιχειρήσεις θα πρέπει να αποσκοπεί στην υλοποίηση δραστηριοτήτων και βέλτιστων πρακτικών, που εμπίπτουν στο μοντέλο INNovaSouth, το οποίο ορίζεται πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Εγχειρίδιο Καλών Πρακτικών για την Καινοτομία στο Χώρο Εργασίας, αντλώντας έμπνευση από προηγούμενα παραδείγματα που εφαρμόζουν άλλες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, κάθε οργανισμός θα πρέπει να επιλέξει έναν ή περισσότερους πυλώνες καινοτομιών στο χώρο εργασίας ανάμεσα από τους ακόλουθους τέσσερις και σύμφωνα με τις ανάγκες τους:

  1. Εργασίες και ομάδες
  2. Οργανωτικές δομές, διαχείριση και διαδικασίες
  3. Βελτίωση κατευθυνόμενη από τους εργαζομένους & καινοτομία: δημιουργία ευκαιριών   για προβληματισμό και βελτίωση
  4. Συν-δημιουργημένη ηγεσία και οριζόντια δομή: ακούγοντας την φωνή του υπαλλήλου

Επιλέξιμοι φορείς:

Οι επιλέξιμοι αιτούντες πρέπει να είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Θεσσαλία, Ελλάδα και δραστηριοποιούνται σε οποιοδήποτε κλάδο για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η κάθε επιχείρηση μπορεί να διεκδικήσει μόνο ένα κουπόνι χρηματοδότησης αξίας 8.000 ευρώ.

Η πρόσκληση και όλα τα σχετικά της έγγραφα βρίσκονται αναρτημένα στο σύνδεσμο https://www.innovasouthproject.eu/call-for-proposal/ και είναι διαθέσιμα στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι 03 Ιουνίου 2020 στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων και άλλες διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Στέλλα Ιωάννου e-mail: sioannou@ied.eu τηλέφωνο: 2410 626943