Μειωμένη η κίνηση στην λαϊκή της Τρίτης στα Φάρσαλα

Ελάχιστοι δεν ήταν μόνο οι παραγωγοί και οι έμποροι χθες που είχαν στήσει από νωρίς το πρωί τους πάγκους τους, αλλά και οι καταναλωτές, που επέλεξαν να κάνουν τις αγορές τους στην καθιερωμένη λαϊκή αγορά της Τρίτης στα Φάρσαλα.

Η λειτουργία της, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα αυστηρά μέτρα, τηρώντας το 50% του νομικού πλαισίου που έχει προβλεφθεί σύμφωνα με τις οδηγίες για την προστασία από τον κορονοϊό. Επίσης υπήρχε ποικιλία ειδών προς όφελος των πελατών, ενώ ο δήμος κάθε βδομάδα θα ανακοινώνει πίνακες με τους εμπόρους που μπορούν να συμμετέχουν.

Από νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης σχηματίστηκαν ουρές, χωρίς όμως συνωστισμό έξω από όλα τα τραπεζικά καταστήματα. Ειδικότερα, οι πολίτες τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους, ενώ μερικοί από αυτούς φορούσαν μάσκες και γάντια, περιμένοντας υπομονετικά την σειρά τους στο πεζοδρόμιο ή στον πεζόδρομο, για να εισέλθουν στο κατάστημα. Η συγκεκριμένη διαδικασία τάσσεται ενάντια στα μέτρα που έχουν προβλεφθεί από την πολιτεία, όμως πολλοί από αυτούς, ανέφεραν ότι δεν είχαν κάποιον να πληρώσει ηλεκτρονικά τις αναγκαίες μηνιαίες υποχρεώσεις, καθώς χθες ήταν και η τελευταία μέρα του μήνα.

Όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να μην συνωστίζεται ο κόσμος για συνταγογράφηση φαρμάκων, εξυπηρετώντας τηλεφωνικά τους πολίτες για την συγκεκριμένη διαδικασία. Όλα τα περιστατικά εισέρχονται μόνο από την πόρτα των έκτακτων βοηθειών και γιατρός αξιολογεί την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Έχει προβλεφθεί επίσης, η διαδικασία ύποπτου κρούσματος από Κορονοϊό, ειδοποιώντας τον ΕΟΔΥ, και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, απομονώνοντας το περιστατικό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο αναφοράς, στην προκειμένη περίπτωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τα πρόστιμα από την αστυνομία συνεχίζονται με σταθερούς ρυθμούς στα Φάρσαλα βεβαιώνοντας κατά μέσο όρο 5 πρόστιμα/ημέρα, καθώς αρκετοί πολίτες συνεχίζουν ακόμα να κυκλοφορούν χωρίς λόγο εκτός της οικίας τους και όταν έπειτα από σχετικούς αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται διαπιστώνονται ότι οι παραβάτες δεν ήταν εφοδιασμένοι με τα προβλεπόμενα έγγραφα τύπου Α & Β, ενώ πολλοί προφασίζονται ψευδείς λόγους μετακίνησης κατά τους αστυνομικούς ελέγχους με αποτέλεσμα να βεβαιώνεται πρόστιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο και θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο, τις επόμενες ημέρες. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται ΜΟΝΟ τηλεφωνικά στο Α.Τ. Φαρσάλων στο τηλ. 2491020080 για τυχόν απορίες όσον αφορά την εφαρμογή της απαγόρευσης.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία