Το τρομακτικό γράφημα της κρίσης στις ΗΠΑ – Το εξώφυλλο των New York Times προκάλεσε αίσθηση

Τo χθεσινό πρωτοσέλιδο των New York Times φιλοξένησε ένα γράφημα που αποτυπώνει την απώλεια θέσεων εργασίας το οποίο παρουσιάστηκε καλύπτοντας ολόκληρη την πρώτη σελίδα.

Η αποτύπωση της καταγραφή των αιτήσεων ανεργίας της εβδομάδας, κατέλαβε το πλήρες ύψος του εξωφύλλου της Παρασκευής 27 Μαρτίου 2020.  Το γράφημα δείχνει πως οι αιτήσεις ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού έχουν φτάσει στα ύψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. H καταγραφή ξεκινά από το 2000 στα αριστερά της σελίδας και φτάνει στο σήμερα με μια δραματική εκτόξευση.

Οπτικά, τα περισσότερα σημεία δεδομένων βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο εκτός από μια μεγάλη άνοδο κατά τη διάρκεια της ύφεσης του 2008-09. Ωστόσο, ακόμη και αυτό το σημείο είναι αισθητά χαμηλότερο από την σημερινή εικόνα. Σχεδόν 3,3 εκατομμύρια αιτήσεις ανεργίας έχουν καταγραφεί την περασμένη μόνο εβδομάδα, αριθμός πέντε φορές πάνω από το προηγούμενο υψηλότερο επίπεδο ανεργίας, γράφουν οι ΝΥΤ.

Αυτή η μαζική αύξηση σε αιτήσεις ανεργίας δείχνει πόσο έντονη είναι η κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες που πλέον έχουν ξεπεράσει την Κίνα και την Ιταλία σε κρούσματα κορωνοϊού και είναι το παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας.

Πηγή: lifo.gr