Χαρακόπουλος: Με εθνική αυτοπεποίθηση θα αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή! 

«Η φετινή επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας βρίσκει την πατρίδα μας σε μια έκτακτη συγκυρία: την απειλή της πανδημίας και του τουρκικού αναθεωρητισμού, που χρησιμοποιεί τους μετανάστες για να υπονομεύσει την σταθερότητα της χώρας. Με εθνική αυτοπεποίθηση, με σεβασμό στην ιστορία μας και με ελπίδα και όραμα για το μέλλον, θα τα καταφέρουμε!». Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο μήνυμά του για τη σημερινή εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Ολόκληρη η δήλωση του Μαξιμου Χαρακόπουλου έχει ως εξής: 

«199 έτη πέρασαν από την έναρξη της μεγαλειώδους Επανάστασης του Ελληνικού Έθνους κατά μιας τυραννικής αυτοκρατορίας, που για τέσσερεις αιώνες είχε επιβάλει ένα καθεστώς σκότους και τρόμου. Τα ηρωικά επιτεύγματα της γενιάς του 21, που εξεγέρθηκε για την πίστη και την πατρίδα, εξέπληξαν όλον τον τότε κόσμο, και δημιούργησαν έναν συγκλονιστικό κύμα φιλελληνισμού σε Δύση και Ανατολή, ο οποίος συνετέλεσε και στην επιτυχή κατάληξη του Αγώνα, με την δημιουργία του νεοελληνικού κράτους.

Δύο αιώνες μετά, οι αρχές και οι αξίες της Επανάστασης, όπως αποτυπώθηκαν στα πρώτα Συντάγματα και στα λόγια των πρωταγωνιστών της εποχής, παραμένουν επίκαιρες και ζωντανές. Γιατί το ’21 συνεχίζει να νοηματοδοτεί την εθνική μας ύπαρξη, να καθορίζει την ταυτότητά μας και να μας δίνει δύναμη για το μέλλον.

Η φετινή επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας βρίσκει την πατρίδα μας σε μια έκτακτη συγκυρία. Απέναντι στην απειλή της πανδημίας, όλες οι δυνάμεις μας είναι προσανατολισμένες προς την αντιμετώπισή της. Χάρη και στον αγώνα με αυταπάρνηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και όλων αυτών που παραμένουν στις επάλξεις, εργαζόμενοι για να μην παύσουν οι κοινωνικές λειτουργίες, βρισκόμαστε σε ένα θετικό σημείο. Με τη συμβολή όλων μας, ας ευχηθούμε ότι σύντομα θα έχουμε ξεπεράσει αυτήν την δοκιμασία.

Ωστόσο, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι προκλήσεις για την πατρίδα δεν σταματούν εδώ. Φροντίζει να μας το θυμίζει, άλλωστε, η κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα του Έβρου, εκεί όπου ο ανιστόρητος τουρκικός αναθεωρητισμός, χρησιμοποιεί τους μετανάστες για να υπονομεύσει την σταθερότητα της χώρας. Αποδείξαμε ήδη ότι, με πνεύμα εθνικής ενότητας, τα σχέδια αυτά θα πέσουν στο κενό.

Με εθνική αυτοπεποίθηση, με σεβασμό στην ιστορία μας και με ελπίδα και όραμα για το μέλλον, θα τα καταφέρουμε. Χρόνια Πολλά!».