“Φόρτωσαν” παγκάκια στα Φάρσαλα

Σε εφαρμογή τέθηκε χθες από των δήμο Φαρσάλων η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων, για το κλείσιμο της περιφερειακής οδού δίπλα από το αλσύλλιο της πόλης, καθώς και η αφαίρεση των παγκακιών από τους υπαίθριους – κοινόχρηστους χώρους του δήμου, μέχρι νεωτέρας, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι συναθροίσεις και ο συνωστισμός από όσους δεν πείθονται να «μείνουν σπίτι».

Συγκεκριμένα συνεργεία χθες προχώρησαν στην αφαίρεση παγκακιών, από τις δύο πλατείες του κέντρου (Δημαρχείου, Λαού), στην πιάτσα των ταξί, στην τρίγωνη πλατεία και στην παιδική χαρά πάνω από την πλατεία, στην πλατεία Πολυτεχνείου, στην πλατεία Βράχων και στην οδός Βόλου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και στις άλλες πλατείες της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, και για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, σε πλατείες, πάρκα, αύλειους χώρους σχολείων και σε ανοιχτούς χώρους άθλησης, οι αστυνομικοί προβαίνουν σε συστάσεις, προτρέποντας τους δημότες να εφαρμόζουν τα μέτρα πρόληψης για την μείωση της εξάπλωσης του κοροναϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί πολίτες επικρότησαν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όμως υπήρχαν και ορισμένες αντιδράσεις, ότι τα μέτρα ήταν υπερβολικά, καθώς τα παγκάκια βρίσκονται σε υπαίθριους χώρους.

Το κέντρο των Φαρσάλων ήταν για μια ακόμη μέρα έρημο και δρόμοι που παραδοσιακά έσφυζαν από ζωή, ανθρώπους και κίνηση, ήταν άδειοι. Λιγοστά αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν κυρίως για τα απαραίτητα ψώνια κι ακόμα λιγότεροι άνθρωποι στο κέντρο της πόλης, με τον τζίρο στα ανοικτά ακόμη μαγαζιά να έχει πάρει τον κατήφορο.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!