Καιρός: ήλιος και βοριάδες την Παρασκευή

Που αναμένονται σποραδικές, τοπικές βροχές. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

 Την Παρασκευή, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις, με μικρής διάρκειας βροχές στην Κρήτη. Σε όλη την υπόλοιπη χώρα,  σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα, στα δυτικά, τις πρωινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολλές περιοχές μέχρι τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 2 με 3 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και στην Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημεριανές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4  μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τον 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο κατά τόπους, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά τις μεσημεριανές ώρες 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από νωρίς το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 09 έως τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βοριάδες, 5 με 6 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από νωρίς το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Στην Θράκη και στα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές, μέχρι νωρίς το απόγευμα θα επικρατήσει αίθριος καιρός, στη συνέχεια όμως θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και θα πνέουν με ένταση έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε νέα άνοδο. θα φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και στα νότια, βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, κατά 2 με 3 βαθμούς.