Ο καιρός της Τετάρτης

Αρχικά αίθριος προβλέπεται την Τετάρτη ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Στα ανατολικά, όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός το πρωί θα είναι αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Γρήγορα, όμως, κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός το πρωί θα είναι αίθριος. Από το μεσημέρι όμως και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ, που από το βράδυ πιθανώς κατά τόπους να φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 και από το μεσημέρι κατά τόπους 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας στα κεντρικά και τα νότια της χώρας προβλέπονται την Πέμπτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ανατολικά.