Καιρός: ήλιος και βοριάδες την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός την Τρίτη, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, πρόσκαιρα στα νότια έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, ασθενείς, στα ανατολικά 4 και τοπικά 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τον -01 βαθμό έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο κατά τόπους, 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ, στα νότια έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Το θερμόμετρο θα δείξει από το μηδέν έως τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές στην περιοχή του Καστελλριζου. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη
Για την Τετάρτη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από τα ανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα πνέουν νοτιοανατολικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 μποφόρ, από το απόγευμα πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.