“Μένω σπίτι, Παραμένω δημιουργικός” από την Ορχήστρα Νέων Φαρσάλων

“Το ταξίδι αυτής της ορχήστρας ξεκίνησε πριν 3 χρόνια, κι έχουμε πολλές φορές μοιραστεί με τα παιδιά τη σκηνή και την όμορφη ένταση που δίνει μία συναυλία.

Σε καιρούς που ο πολιτισμός δεν καρποφορεί, εμείς κάνουμε πάντα πρόβες κι ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο στόχο μας. Οι δυσκολίες που έχουμε περάσει, παρόλο που είμαστε απλά μια ορχήστρα, είναι πολλές. Ευτυχώς την τελευταία χρονιά έχουμε γίνει πια σύλλογος και στηριζόμαστε στην αγάπη των ανθρώπων κι έτσι μπορούμε να λειτουργούμε χωρίς περισπασμούς στους στόχους μας.

Από απρόοπτα η ορχήστρα, πολλά. Μας έχουν πετύχει βροχές και κατακλυσμοί, και ακύρωσαν συναυλία μας τελευταία στιγμή, χιονοπτώσεις, αλλαγές προγραμμάτων. Ναι, προς στιγμή, μια ακύρωση είναι απογοήτευση. Γιατί για μία συναυλία διάρκειας 1.5 ώρας εμείς μπορεί να δουλεύουμε για μήνες.

Τώρα μάλιστα που έτυχε, όλη αυτή η κατάσταση σε όλους τους Έλληνες – και όλο τον κόσμο βέβαια – είχαμε μόλις κάνει την τελευταία μας πρόβα για ένα καταπληκτικό αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη, εκδήλωση η οποία -όπως και όλες – ακυρώθηκε.

Και ξαφνικά κλείσανε οι πόρτες και μείναμε στο σπίτι μας. Και λέω στα παιδιά: Πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα οτι μένουμε μέσα αλλά ταυτόχρονα μπορούμε και να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε. Θέλετε να φτιάξουμε ένα κομμάτι και να το ηχογραφήσουμε με τα κινητά μας? Και όλα είπαν, ναι… Γρήγορα έφτιαξα την ενορχήστρωση στο υπέροχο παραδοσιακό μας κομμάτι “Καίγομαι και σιγολιώνω” , μοίρασα τις παρτιτούρες στην ομάδα μέσω messenger και σιγά σιγά, άρχισα να μαζεύω τις ηχογραφήσεις, και να χτίζω το παζλ του ολοκληρωμένου κομματιού.
Δεν είναι εκτέλεση από επαγγελματίες, όμως αξίζει τόσο και περισσότερο ακόμη. Τέτοια παιδιά δίνουν ελπίδα σε όλους μας για ένα καλύτερο αύριο”.

Κώστας Χριστοδούλου – ο μαέστρος.

Δείτε το βίντεο