Κορωνοϊός: Ποια καταστήματα δεν κλείνουν -Ανοικτά και τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ [λίστα]

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε ποια καταστήματα αφορά η αναστολή λειτουργίας ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως είπε, από μεθαύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου κλείνουν όλα τα καταστήματα που έχουν συναλλαγές με το κοινό, δηλαδή τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, διευκρίνισε πως το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ – με τους περιορισμούς που έχουν ανακοινωθεί – θα διευρυνθεί, δηλαδή θα είναι ανοιχτά από τις  7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ αλλά και τις Κυριακές.

Τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοικτά είναι τα εξής:
Σούπερ μάρκετ
Φαρμακεία
Καταστήματα τροφοδοσίας, όπως φούρνοι, κρεοπωλεία κ.α
Περίπτερα/μίνι μάρκετ
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Εστιατόρια που λειτουργούν με ντελίβερι
Κούριερ – ταχυδρομικές υπηρεσίες
Συνεργεία
Pet shops
Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας
Καταστήματα με οπτικά είδη
Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα, 352 συνολικά

Σε 352 ανέρχονται τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, στη χώρα μας ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εκ των οποίων τα 21 είναι νέα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα τα 51 είναι απροσδιορίστου πηγής μόλυνσης («ορφανά»). Εξήντα πέντε κρούσματα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών. Εννέα νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας . Το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες. Δέκα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο. Συνολικά έχουν ελεγχθεί για κορονοϊό 4320 δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση του συστήματος υγείας με 15 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού, επιπλέον 75 εκατ. για τις προσλήψεις 2.000 υγειονομικών που ήδη έχουν ξεκινήσει. Είπε επίσης, ότι πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών.

Πηγή: dikaiologitika.gr