Σπάνιες εικόνες λόγω Κορονοϊού στο κέντρο των Φαρσάλων

Σπάνιες και μοναδικές εικόνες κατέγραψε χθες ο φακός στο κέντρο της πόλης των Φαρσάλων (πρώτη ημέρα), λόγω των μέτρων πρόληψης για την μη εξάπλωση του Κορονοϊού που επέβαλε το Υπουργείο Υγείας. Η πόλη θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, ακόμα και στα πιο κεντρικά της σημεία, στις δύο πλατείες (κεντρική και πλατεία Λαού), με τα μαγαζιά εστίασης να λειτουργούν μόνο με delivery και η εξυπηρέτηση να γίνεται με σειρά προτεραιότητας και εκτός καταστήματός (καφέδες κλπ).


Οι όποιες συζητήσεις στις παρέες γινόταν αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους με την απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους. Πρώτο θέμα συζήτησης ο Κορονοϊός και πόσο γρήγορα θα επιστρέψει η κοινωνία στην καθημερινότητα, με τους πολίτες, αλλά και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να επικροτούν τα μέτρα πρόληψης που επέβαλε η Κυβέρνηση για την μη εξάπλωση του Κορονοϊού.


Περιπολικό της αστυνομίας πέρασε τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να καταγράψει αν τηρούνται οι προβλεπόμενες οδηγίες πρόληψης για την διασπορά του Κορονοϊού. Σε όσα καταστήματα τα τραπεζοκαθίσματα παρέμεναν ακόμα παρατεταγμένα – ακόμα και σε κλειστά κατάστημα – έγινε σύσταση στους ιδιοκτήτες να τα μαζέψουν. Τα εμπορικά καταστήματα (πλην τροφίμων) κατέγραψαν σχεδόν μηδενική είσπραξη. Ένας και μοναδικός υπάλληλος της ΔΕΥΑΦ επισκεύαζε βλάβη μπροστά σε κατάστημα.


Η σειρά στα φαρμακεία γινόταν κατά προτεραιότητα και ο κάθε πελάτης περίμενε υπομονετικά ώστε να έρθει η σειρά του, εκτός καταστήματος. Στα super – market ο κόσμος είχε συνεχή ροή, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ψωνίζοντας τα απαραίτητα για τα νοικοκυριά, κυρίως τρόφιμα μακράς διάρκειας. Τα περίπτερα πάντως στο κέντρο βρίσκονται κανονικά στο πόστο τους.