Καιρός: ζέστη και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί και από ποιες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στην ανατολική νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, όμως μετά το μεσημέρι ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν βορείων διευθύνσεων άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και στην κεντρική Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος. Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί. Μετά το μεσημέρι, οι άνεμοι θα γίνουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νότια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως από το μεσημέρι στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες, 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πηγή: ant1news.gr