Κορονοϊός: Έκκληση Μητσοτάκη στις ευάλωτες ομάδες να παραμείνουν στο σπίτι τους

Στα νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αυστρία με τον αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

“H Ελλάδα σήμερα πήρε μια σειρά από νέα δραστικά μέτρα για το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών μονάδων ως ένα απαραίτητο μέτρο πρόληψης προκειμένου να μην τρέχουμε μετά πίσω από τετελεσμένα. Προκειμένου να αξοιοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε για να ελέγχξουμε την επέκταση του ιού και να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Κάνω έκκληση [σε αυτές τις ευάλωτες ομάδες] όσο γίνεται να παραμένουν στο σπίτι τους”.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε και ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες αναφορικά με όσα ακούγονται την τελευταία περίοδο στον δημόσιο διάλογο: “Απαιτώ υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη από όσους συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο” σημείωσε.

“Έχουμε ήδη ανακοινώσει ένα πρώτο πακέτο μέτρων για την οικονομία και αύριο θα ανακοινώσου και άλλα μέτρα” κατέληξε στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός ο οποίος μάλιστα στο τέλος των δηλώσεων επεσήμανε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο αυστριακός καγκελάριος απέφυγαν τις χειραψίες. “Όπως βλέπετε αποφύεγουμε τις χειραψίες” είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: thetoc.gr