Ισόπαλο το ντέρμπι της επαρχίας, με “φωνές” του Αχιλλέα Φαρσάλων

Ισόπαλο με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Επαρχίας Φαρσάλων ανάμεσα σε Αχιλλέα Φαρσάλων και Ολυμπιακό Αμπελιάς για την 24η αγωνιστική της Α ΕΠΣΛ DETOX κατηγορίας. Έτσι η Αμπελιά έφτασε τους 34 βαθμούς και είναι στην 7η θέση, ενώ ο Αχιλλέας Φαρσάλων με 29 είναι δέκατος.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Αχιλλέα να είναι πιο απειλητικός στις λίγες καλές στιγμές που υπήρχαν μπροστά από τις δυο εστίες στο πρώτο μέρος. Αρχικά στο 10′ ο Συράκος είδε το πολύ δυνατό σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τέρπου.

Στο 30′ και έπειτα από εκτέλεση φάουλ και φάση διαρκείας στα καρέ της Αμπελιάς ο Τλούπας με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τέρπου για το 1 – 0. Η αναμέτρηση γενικώς κυμάνθηκε σε παιχνίδι με μεγάλες μπαλιές και δύναμη καθώς η βροχή που έπεφτε σε όλη την διάρκεια των 90′ δεν βοήθησε τις δυο ομάδες να παίξουν στρωτό και κάθετο ποδόσφαιρο.

Η Αμπελιά ευτύχησε να ισοφαρίσει άμεσα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όταν στο 50′ και μετά από σέντρα στην περιοχή του Αχιλλέα η μπάλα σταμάτησε στον Τλούπα με τον κ. Κουκούλη να υποδεικνύει πέναλτι για χέρι. Ο Γκαραλιάκος εκτέλεσε εύστοχα και πέτυχε το 1 – 1.

Από εκεί και έπειτα η Αμπελιά πίεσε και είχε κάποιες καλές στιγμές με τους Κορδαλή, Πράπα και Ζάχο οι οποίες όμως δεν βρήκαν στόχο.

Στο 85′ είχαμε την φάση η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς γηπεδούχων, όταν ο Παρθένης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά ο Μάνος Πετράκης σκόραρε με κεφαλιά με τον βοηθό της αναμέτρησης να ακυρώνει το τέρμα για επιθετικό φάουλ. Αυτή η φάση ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από πλευράς Αχιλλέα με την αναμέτρηση να έχει και μια μικρή διακοπή.

Εν τέλει το 1 – 1 άφησε τις δυο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό και να συνεχίζουν την προσπάθειά τους στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Χρήστος Καπελιάνης): Παρθένης Σπ., Πετράκης Χ., Τλούπας, Τσούλης Θ., Κατσανάκης, Κομισόπουλος, Τσούλης Δ., Παρθένης Λ., Γαγάρας (55′ Πετράκης Μ.), Αναγνώστης (75′ Ιμεράι), Συράκος.

Ολυμπιακός Αμπελιάς (Βαγγέλης Μπρισίμης – Θοδωρής Εμμανουήλ): Τέρπος, Ποτόσογλου, Αγγέλης, Σταθάκος, Σελήνης, Κορδαλής, Περδίκης (46′ Καλούσης), Πλιάγκας (46′ Ζάχος), Πράπας, Παρασκευούδης, Γκαραλιάκος.

Τριπλέτα: Κουκούλης, Πατέτσος, Δήμου