Το γλέντησαν οι Σαρακατσαναίοι στα Φάρσαλα

Μπαίνοντας στο δεύτερο μισό του αιώνα από την ίδρυση του, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων επαρχίας Φαρσάλων πραγματοποίησε τον ετήσιο καθιερωμένο χορό του, στα Φάρσαλα,  παρουσία πλήθους κόσμου.

Αρχικά παρουσιάστηκαν τα χορευτικά τμήματα, στα οποία συμμετείχαν πάνω από 70 παιδιά κάθε ηλικίας, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου. Επίσης, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι πρωτοετείς Σαρακατσάνοι φοιτητές της επαρχίας και στην συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό Σαρακατσάνικο γλέντι μέχρι το πρωί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι και συγκεκριμένα η βουλευτής του ν. Λάρισας κ. Στέλλα Μπίζιου, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λαδόπουλος Γιώργος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ.Χατζηπλή Σοφία, Κουκουλιός Σταύρος, Γκατζόγιας Νικόλαος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γούσιας Δημήτριος, Χαμορούσου Ευαγγελία, Μπρόζος Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ κ. Μπασαγιάννης Χρήστος, ο πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Μπαλατσός Κωνσταντίνος, ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Λάρισας Καλφούντζος Παναγιώτη, οι σύλλογοι Σαρακατσαναίων Αγίας, φοιτητών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, εκπρόσωποι της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων και πλήθος συλλόγων και φορέων της περιοχής.