Κορονοϊός: 45 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Περισσότερα απο 100.000 κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί σε όλον τον κόσμο, όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Υπ. Υγείας για τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι βασικός στόχος πλέον της επιστημονικής κοινότητας είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης της νόσου.

Αναφερόμενος στον 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό και τους συνταξιδιώτες του, είπε ότι δεν υπήρξε ολιγωρία των ελληνικών υγειονομικών Αρχών, καθώς προέρχονταν από χώρα που δεν ήταν “ύποπτη”.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 45, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ακόμη 11 από τους συνταξιδιώτες του 66χρονου, αλλά και 3 άνθρωποι που σχετίζονταν με αυτούς.

Σε ότι αφορά τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί, ο κ. Τσίοδρας είπε ότι αποφασίστηκε παράταση για ακόμη 12 ημέρες των μέτρων σε Αχαϊα, Ζάκυνθο και Αχαϊα, ώστε να συμπληρωθούν δύο εβδομάδες τήρησης τους στις εν λόγω περιοχές

Ακόμη, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις τρεις αυτές περιοχές.

Σε ότι αφορά τις αθλητικές εκδηλώσεις, οι ομάδες που έχουν την έδρα τους σε αυτές τις τρεις περιοχές, θα δίδουν τους αγώνες τους κεκλεισμένων των θυρών.

Ταυτόχρονα, παρατείνεται μέχρι νεοτέρας η απαγόρευση που έχει επιβληθεί για τις οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές εξωτερικού.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι ακόμη δεν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα, ενώ επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής και προφύλαξης.

Πηγή: ant1news.gr