Καιρός της Παρασκευής

Στα νοτιοανατολικά, την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, που κατά την διάρκεια της νύχτας πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα από τα δυτικά σε νότιους-νοτιοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Θα πνέουν δυτικών-βορειοδυτικών διευθύνσεων άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι-νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, από το μεσημέρι νότιοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές το βράδυ που τη νύχτα στα δυτικά θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες προβλέπονται για τις πρωινές ώρες, πιθανώς ομίχλες στα ανατολικά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους, 3 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης το βράδυ στα ανατολικά. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησοαναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά -κατά την διάρκεια της νύχτας- θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βόρεια θα σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε νότιους-νοτιοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση κατά την διάρκεια της νύχτας. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σε νότιους-νοτιοδυτικούς, από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα νότια. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Μετά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με παροδικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει τις πρωινές ώρες στα νότια. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους, το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στην Μακεδονία και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται παροδικές νεφώσεις,  με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με βροχές κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα δυτικά, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά θα φυσούν νότιοι, 5 με 7 μποφόρ, στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.