Δράση ενημέρωσης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον κορωνοϊό

Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις προφυλάξεις για τον κορωνοϊό πραγματοποίησε στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το τμήμα Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το τμήμα Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα ατομικής υγιεινής που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου μα περιοριστεί η μετάδοση του ιού στην κοινότητα. Από την πρώτη στιγμή με εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ υλοποιούν μια σειρά δράσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η σημερινή δράση εντάσσεται στο συγκεκριμένο πλαίσιο ενώ ανάλογες δράσεις θα υλοποιηθούν και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Χρειάζεται ατομική υπευθυνότητα, εγρήγορση, σωστή ενημέρωση και τήρηση των κανόνων υγιεινής» τόνισε σε δηλώσεις ου ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος σημείωσε ότι «Από την πρώτη στιγμή μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή όλων των υγειονομικών φορέων και υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου αναλύθηκαν οι υποχρεώσεις και αρμοδιότητες του κάθε φορέα σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατέθεσε η κυβέρνηση. Η σημερινή δράση έχει σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και των ενεργειών που πρέπει οι ίδιοι να ακολουθήσουν. Οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας που είναι καθ’ ύλην αρμόδιο για τη διαχείριση του θέματος».