Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο Προεδρικό Μέγαρο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο Προεδρικό Μέγαρο

Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλόπουλου έλαβε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο, τόσο για τις επιδόσεις του στο τιμόνι της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και την παραγωγική του θητεία στην προεδρεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την συνεργασία τα τελευταία πέντε δύσκολα χρόνια που βίωσε η χώρα αλλά και την ουσιαστική και αποτελεσματική βοήθεια που πρόσφερε. Παράλληλα οι κ.κ. Παυλόπουλος και Αγοραστός  συζήτησαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με έμφαση στη μετάβαση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και λειτουργίας του κράτους, όσο και τον κομβικό ρόλο των Περιφερειών στην ολοκλήρωση του οράματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον κ. Αγοραστό τον συνεχάρη για το έργο τόσο στην Προεδρία της ΕΝΠΕ όσο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κύριε Περιφερειάρχα, με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι αλλά και σας αποχαιρετώ, ταυτοχρόνως, στην Προεδρία της Δημοκρατίας.  Θέλω να σας ευχαριστήσω για την όλη συνεργασία την οποίαν είχαμε, να σας συγχαρώ για τις επιδόσεις σας και ως Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος καθώς και για τις επιδόσεις σας ως Περιφερειάρχη στην Θεσσαλία.   Και θέλω να σας τονίσω κάτι το οποίο περιμένω, πραγματικά, και περιμένουμε όλοι, γιατί η Ελλάδα έχει όλες αυτές τις δυνατότητες, όπως τόνισα και στον κ.Τζιτζικώστα, ο οποίος πλέον είναι ο επικεφαλής της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης: Είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, επειδή γνωρίζω τις δυνατότητες που έχει ο Β΄ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης – και ο Α΄ αλλά και ο Β λόγω δύναμης – μπορούμε πραγματικά, ιδίως αυτή την περίοδο που έχουμε Ελληνική Προεδρία,  να συμβάλλουμε τα μέγιστα στο να συνεισφέρουν οι Περιφέρειες της Ευρώπης στην ενοποίηση και στην ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ανάγκη αυτό να γίνει, το βλέπουμε στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς πόσο έχουμε ανάγκη από μια δυνατή Ευρώπη, όχι μόνο οι Λαοί της Ευρώπης, αλλά παγκόσμια. Γιατί ο ρόλος της Ευρώπης – το έχω τονίσει πολλές φορές και θα το επαναλαμβάνω συνεχώς – είναι Πλανητικός. Οι Περιφέρειες μπορούν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, οι Ελληνικές Περιφέρειες, με τις επιδόσεις τους, μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σ’ αυτό τον ρόλο.  Είμαι βέβαιος για το τι είναι σε θέση να καταφέρει η Ελλάδα, η Ελλάδα αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ. Και πάλι καλή δύναμη, θα συναντιόμαστε άλλωστε και στην συνέχεια, διότι πάντοτε θα είμαι στην διάθεσή σας, δεν τελειώνουν αυτά με την λήξη της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο τόνισε: «Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πραγματικά και ειλικρινά για την πρωτοφανή συνεργασία που είχαμε, αλλά συνεργασία όχι στα λόγια αλλά στην πράξη.  

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την μεγάλη συμβολή στην επίλυση της χρηματοοικονομικής κρίσης το 2015, τότε που η χώρα είχε σταματήσει να πληρώνει τα έργα και κινδυνεύαμε να διασυρθούμε στην Ευρώπη.  Τότε, με την βοήθειά σας, μπορέσαμε να αλλάξουμε την αρχιτεκτονική χρηματοδότησης, να πάρει άμεσα η χώρα πολλά δις και να βγει από μια δύσκολη στιγμή. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διαχρονικά και για την μεγάλη βοήθεια στον Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης, γιατί είστε ένας άνθρωπος που ακούει καθαρά τα γεγονότα, βλέπει τις κρίσεις, προβλέπει λύσεις, βοηθάει πραγματικά τους ανθρώπους.

Και θέλω να σας ευχαριστήσω για την Περιφειρειακή Διακυβέρνηση, το όραμά μας, το όραμα που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια, το ενστερνιστήκατε και με την παρουσία σας βάλατε ταυτότητα σ’ αυτό.  Γιατί η Περιφερειακή Διακυβέρνηση είναι εκείνο που μπορεί να μας βοηθήσει να βγούμε ταχύτερα από την κρίση. Θέλω να σας ευχαριστήσω και όλα αυτά τα χρόνια για την Μεταναστευτική κρίση που είχαμε τα προβλήματα αλλά και την βοήθεια που μας δώσατε και στην Ευρώπη.  Διότι με ένα τηλεφώνημά σας σε ανθρώπους σας σε όλη την Ευρώπη είχαμε πόρτες ανοιχτές και συνεργασίες ισχυρές.  

Εύχομαι να είστε πάντα γερός.  Εύχομαι να ξεκουραστείτε, αλλά εσείς δεν θα ξεκουραστείτε γιατί έχετε αυξημένο  το αίσθημα ευθύνης και θα είσθε πάντα παρών είτε μαζί μας είτε οπουδήποτε σας καλέσει η Πατρίδα.  Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό που κάνατε, σας ευχαριστούμε για την δύναμη που μας δίνετε τόσα χρόνια, σας ευχαριστούμε γιατί τα πέντε χρόνια τα δύσκολα με συνεργασία και συνέργεια, αλλά και με ομοψυχία, τα περάσαμε και λύσαμε προβλήματα και βρήκαμε λύσεις».